Σύζευξη Ανέργων & Επιχειρήσεων

Δικαίωμα στην Εργασία

Ο ΟΑΕΔ θέτοντας ως στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν  περισσότερους  ανέργους,  προτίθεται  να  υλοποιήσει Εργαστήρι Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης  Ανέργων  στους Νομούς  Αττικής  και Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  και το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Δυτικής Μακεδονίας προχωρούν στη Διοργάνωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος σε ζητήματα διαχείρισης κρίσεως στον τομέα της πολιτικής προστασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Περισσότερα...

Αλλαγές στον τρόπο παροχής μιας σειράς υπηρεσιών του ΟΑΕΔ έρχονται από σήμερα, Δευτέρα. Οι υπηρεσίες αυτές θα διεκπεραιώνονται μόνο μέσω διαδικτύου, με τη χρήση κωδικών πρόσβασης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΟΑΕΔ, ή μέσω ΚΕΠ.
Οι πιο σημαντικές υπηρεσίες για τις οποίες η διαδικασία πρόσβασης αλλάζει είναι:

Περισσότερα...

Πλήρη ασφάλιση που αντιστοιχεί σε ένσημα για 25 μέρες το μήνα μπορούν να έχουν πάνω από 450.000 εργαζόμενοι που λόγω της κρίσης δουλεύουν για τις μισές ή ακόμη και για λιγότερες μέρες κάθε μήνα.
Η νομοθεσία του ΙΚΑ προβλέπει ότι αν οι αμοιβές τους, είναι πάνω από 260 ευρώ τότε ακόμη και αν εργάζονται για 12 μέρες ή και για 6 μέρες το μήνα, παίρνουν ολόκληρα τα ένσημα που αντιστοιχούν σε εργασία 25 ημερών.

Περισσότερα...

Παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2016 δίνει το Υπουργείο Οικονομικών σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις προκειμένου να υποβάλουν εκπρόθεσμη δήλωση διακοπής εργασιών χωρίς επιβολή προστίμου, επιτυγχάνοντας έτσι απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 650 - 1.000 ευρώ.

Περισσότερα...